Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Сутляш»Сутляш с карамелена коричка

Сутляш с карамелена коричка

Сутляш с карамелена коричка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Два от любимите ни десерти се преплитат в един - сутляш с карамелена коричка"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 800 мл
  • канела - пръчка
  • лимони - 1 кора
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - бучка
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • още
  • кафява захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 3ч.ч вода и сварете измития ориз, като той не трябва да е сварен, а почти сварен.

В друга тенджера сложете млякото, кората от лимон, захарта и канелата. Изчакайте да заври и отстранете пръчката канела. Сложете кравето масло и разбъркайте.

Разбийте в купа яйцето и царевичното нишесте. Добавете го при прясното мляко, като бъркате непрекъснато. Върнете на котлона и добавете ориза. Варете, докато се сгъсти.

Изключете и разпределете в купички. Поставете ги в тавичка. Налейте вода до половината и сложете в студена фурна на 180 градуса. Печете сутляша до приятна златиста коричка.

Изключете и извадете. Оставете да се охлади. Поръсете всяка купичка с по една лъжица кафява захар и разтопете с горелката.

Сутляшът с карамелена коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: