Чорбаджийска луканка

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
17
72
22
50
28/12/2019
"За вас само най-доброто - чорбаджийска луканка с телешко и свинско "
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 093
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • сланина - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смляното два пъти месо разделете на две части. Едната поръсете с подправките, а с другата застелете първата. Оставете каймата така за едно денонощие. Измесете и напълнете в черва.

През първите три дни, леко минавайте луканките със стъклено шише, за да се сплескат, като не бива да натискате много. Денем ги оставяйте на сухо и проветриво място, а вечер ги притискайте с нещо тежко.

Когато са изсъхнали достатъчно, ги увийте в пергаментова хартия и ги приберете в сандъче, между дървесна пепел.

Така могат да останат годни за консумация до 6 месеца. Могат, разбира се, да се доизсушат и на тераса.

Чорбаджийската луканка е уникална!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.11.2019 12:19
Пълни глупости. Малко сте се престарали!
0
0