Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Сушено филе с много подправки

Сушено филе с много подправки

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237
Сушено филе с много подправки3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Колкото по-вкусно и ароматно е филето, толкова повече червено вино ще изпиете с приятели и него за мезе"

Необходими Продукти

  • бон филе - 2 кг
  • сол - 100 г едра
  • оцет - 50 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица - 2 с.л. ронена
  • червен пипер - 3 с.л.
  • кориандър - 1/4 с.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 с.л
  • кимион - 1/4 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се поръсват с едра сол и се оставят 24 часа да престоят. На другия ден се измиват с разтвор от оцета и вода. Оставят се да се отцедят.

Скилидките чесън се начукват с малко сол и се мажат филетата. Всички подправки се смесват. Филетата се овалват в подправките много хубаво.

Пробиват се с игла и дебел конец и се оставят да се сушат на проветриво място.

Да Ви е вкуснa готовата пастърма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: