Карамелизиран плодов сладкиш

ДариатиДариати
Чирак
78
438
186
289
28/12/2019
"Знаем как да сложим край на всяка диета с финес "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 777
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се карамелизират 5 с.л. захар. Като се втвърди карамелът, се слага разтопеното масло. Върху него се нареждат плодовете, като ябълките се нарязват на дребни кубчета.

За тестото се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се олиото, разбърква се и се добавя млякото, в което сме разтворили содата.

Накрая се добавя брашното. Трябва да се получи тесто с гъстота на кексово.

Тестото се разстила върху плодовете и се пече на 180 градуса до готовност (бодната клечка да излиза суха).

След изпичането, като изстине, плодовият сладкиш се обръща.

Карамелизираният плодов сладкиш е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар