Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Бирени хлебчета

Бирени хлебчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бирени хлебчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр.
"Страхотно е, когато открием още едно приложение на бирата"

Необходими Продукти

  • бира - 500 мл
  • брашно - 800 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 50 г, на стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, направете кладенче посредата и с ръце започнете да замесвате с маслото. Добавете захарта, солта, постепенно доливайте бирата и омесете гладко тесто.

От него оформете 10-12 питки. Наредете ги в подмазнена тава и по желание поръсете с малко мак или сусам.

На някои хлебчета може да направите леки цепки с нож. Сложете да се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#164513
Потребител#164513
ако ядеш повече от тях дали ще отчетета Дрегера „“
08.01.2016 09:23
1
1
дени
дени
няма мая какво да втасва
29.03.2015 09:14
1
лидия
лидия
хубавареуцепта
27.01.2015 14:38
1
жоро
жоро
това тесто не се ли остава да фтаса
26.12.2014 09:53
3
2