Малки еклери

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
869
300
422
1
28/12/2019
"Еклерче, голямо колкото хапка - така започват хубавите кулинарни приказки "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 507
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парено тесто: към горещата вода и олиото се прибавя 1 ч.чаша брашно, като се бърка с дървена лъжица.

Пареното тесто се оставя малко да изстине и се прибавят 4 бр. яйца. Омесва се и се шприцова с чаена лъжичка в намазана с олио тава.

Еклерите се пекат в силно загрята на 200 градуса фурна.

Крем: 1 ч. чаша брашно се разтваря в 100 мл студено прясно мляко. Разбиват се 4 бр. жълтъци с миксер. Останалата част от млякото се сгорещява, като към него се прибавя 1.5 ч.ч. захар, разбитите жълтъци и разтвореното брашно.

Отделно се разбиват белтъците с останалото количество захар с миксер докато станат на сняг. Към леко изстиналия крем се прибавят и белтъците.

Готовите изпечени малки еклери се пълнят с крема и се напръскват с разтопен на водна баня млечен шоколад.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар