Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от патладжан

Крем супа от патладжан

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516771
Крем супа от патладжан
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 600 г
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 15 г нарязана
  • вода - 500 мл
  • лук - 1 гл.
  • зехтин - 20 мл
  • оцет - 1 с.л. балсамов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете патладжана от кожата и го нарежете на парчета, широки 1 см. Нарежете лука на ситно, а чесъна минете през преса за чесън.

В малък тиган на среден огън загрейте зехтина. Прибавете парчетата патладжан, балсамовия оцет и част от мащерката, и пържете хубаво и от двете страни.

В малка тенджера загряваме малко зехтин и пържим на среден огън лука и чесъна, докато омекнат. Добавяме и патладжана, вода и оставяме да ври за около двадесет минути под капак.

Махаме от котлона и пасираме. Добавяме още вода или бульон, ако е необходимо, сол и черен пипер на вкус. Гарнираме всяка порция с мащерка листа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: