Пиле Баядера

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пушени гърди - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 200 г мариновани
  • чушки - 3 бр. печени
  • сметана - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • универсална подправка - вегета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето и го обезкостете. Нарежете чушките на лентички, гъбите и доматите - на лунички, пушените гърди - на кубчета.

Подредете пилешкото месо на дъното на тавичка. Върху него подредете на пластове зеленчуците. Поръсвайте периодично с вегета на вкус. Отгоре настържете кашкавала на равномерен пласт.

Разредете ястието със 100 мл от бульона, в който е варено пилето. Разбийте в отделен съд яйцата и сметаната. С тази смес залейте зеленчуците. Печете ястието, докато заливката се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: