Начин на приготвяне
Телешкото нарязваме на малки парченца, слагаме ги в купа и изстискваме сока на половин лимон. Смесете месото със сок и оставете да се маринова в продължение на 30 минути.
Отрежете портокала на две и го изстискайте в малка тенджерка, добавете и захарта и изчакваме да се сгъсти сиропа - към 8 минути.
В тиган загрейте супена лъжица олио, сложете телешкото и запържете от всички страни. В края добавете сол и черен пипер. Преместваме месото в гювече и заливаме с оранжевия сироп.
Добавяме на ситно нарязаната целина и червената чушка, дижонска горчица и малко лют червен пипер. Най-отгоре слагаме резен портокал и намазваме с малко количество горчица и канела.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.