Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювечета»Телешко с червени чушки и портокали в гювече

Телешко с червени чушки и портокали в гювече

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931516971
Телешко с червени чушки и портокали в гювече1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • портокали - 2 бр.
  • целина - стебла на вкус
  • чушки - 1 бр. червена
  • лют червен пипер - щипка
  • дижонска горчица - 1.5 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото нарязваме на малки парченца, слагаме ги в купа и изстискваме сока на половин лимон. Смесете месото със сок и оставете да се маринова в продължение на 30 минути.

Отрежете портокала на две и го изстискайте в малка тенджерка, добавете и захарта и изчакваме да се сгъсти сиропа - към 8 минути.

В тиган загрейте супена лъжица олио, сложете телешкото и запържете от всички страни. В края добавете сол и черен пипер. Преместваме месото в гювече и заливаме с оранжевия сироп.

Добавяме на ситно нарязаната целина и червената чушка, дижонска горчица и малко лют червен пипер. Най-отгоре слагаме резен портокал и намазваме с малко количество горчица и канела.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: