Френска нуга

10/01/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 белтъка
  • мед - 250 г
  • захар - 125 г
  • вода - 1 чаша
  • вафлени кори
  • орехи - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов.

Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите белтъци на сняг. Добавете смлените орехи.

Нанесете топлата смес върху вафлените кори със слой 1 см и оставете да съхне няколко дни в топло помещение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар