Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Запечено свинско със зеленчуци

Запечено свинско със зеленчуци

Запечено свинско със зеленчуци
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, а ние най-ги обичаме, подправени с крехко свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (вратно)
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.зелена
  • чушки - 1 бр.червена
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 600 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи хапки. В широк съд загрейте мазнина и запържете месото до златисто.

През това време нарежете зеленчуците, без доматите, като тиквичката и патладжанът не се белят. Прехвърлете месото в тава.

При него сложете нарязаните картофи. В същата мазнина, в която сте запържили месото, сложете нарязаните зеленчуци.

Запържете ги до омекване, добавете рендосаните домати и двете скилидки чесън. Включете фурната на 200 градуса да загрее.

След като зеленчуците с доматите са къкрили пет минути, прехвърлете всичко при месото.

Добавете нарязан магданоз, малко мазнина, сол на вкус и разбъркайте. Печете ястието около 30 минути или до готовност на картофите. При поднасяне поръсете печеното свинско с магданоз.

Запеченото свинско със зеленчуци е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: