Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят от белтъците, като жълтъците се смесват с нишестето до гладка смес. Кората на портокалите се настъргва, а сокът от тях се изцежда.
Загрява се млякото със 110 г захар, след което се прибавят портокаловите корички, сокът и жълтъците. Сваля се от котлона, след като се получи гъст крем.
Оставя се да се охлади, покрит с фолио, за да не се получи коричка. Към останалата захар се прибавят 100 мл вода и се прави захарен сироп. Белтъците се разбиват със солта на сняг. Към тях бавно се прибавя захарният сироп, докато е още горещ.
Желатинът се разтваря в портокаловия ликьор. Затоплен - желатинът се прибавя към охладения крем, както и белтъците и разбитата заквасена сметана. Кремът се разсипва в чаши и се оставят в хладилник за около 2 часа.