Начин на приготвяне
1. Загрейте предварително фурната до 210 градуса.
2. Добавете маслото към шоколада и разтопете с помощта на микровълнова фурна, или на парна баня.
3. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес, след което добавете пудрата захар и ванилията и разбъркайте отново. Оставете настрани за 5 минути да изстине.
4. Счупете яйцето в купичка и го разбъркайте добре.
5. Започнете малко по малко да добавяте яйцето към шоколада, докато бъркате постоянно.
6. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
7. В купичка или рамекинче, което е намазано добре с масло, покрийте вътрешната част с брашно и после премахнете останалото брашно, като потупате купичката на работната повърхност.
8. Изсипете сместа в купичката и сложете в печката за 12 минути.
9. След като е готово, изчакайте да изстине 1 минута, след което го обърнете върху чиния и го извадете от купичката.
10. Завършете като поръсите пудра захар върху тортата по желание.