Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадов лава кейк

Шоколадов лава кейк

АлександърАлександър
Новак
1310038
Шоколадов лава кейк
Снимка: Александър
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1
"Шоколадов шедьовър само в 10 лесни стъпки, който заслужава да събере поне 10 000 лайка"

Необходими Продукти

  • шоколад - 45 г
  • масло - 30 г
  • брашно - 15 г
  • пудра захар - 10 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте предварително фурната до 210 градуса.

2. Добавете маслото към шоколада и разтопете с помощта на микровълнова фурна, или на парна баня.

3. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес, след което добавете пудрата захар и ванилията и разбъркайте отново. Оставете настрани за 5 минути да изстине.

4. Счупете яйцето в купичка и го разбъркайте добре.

5. Започнете малко по малко да добавяте яйцето към шоколада, докато бъркате постоянно.

6. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

7. В купичка или рамекинче, което е намазано добре с масло, покрийте вътрешната част с брашно и после премахнете останалото брашно, като потупате купичката на работната повърхност.

8. Изсипете сместа в купичката и сложете в печката за 12 минути.

9. След като е готово, изчакайте да изстине 1 минута, след което го обърнете върху чиния и го извадете от купичката.

10. Завършете като поръсите пудра захар върху тортата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: