Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Японски омлет с кашкавал - Тамагояки

Японски омлет с кашкавал - Тамагояки

АлександърАлександър
Новак
1310038
Японски омлет с кашкавал - Тамагояки
Снимка: Александър
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Универсалното ястие - вкусен омлет с леко екзотична нотка, който ще намери много почитатели тук"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 20 гр.
  • водорасли нори - 1 лист
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Счупете яйцата в купичка, добавете сол и пипер и ги разбъркайте добре.

2. Нарежете Нори листа на 3 равни части.

3. Сложете тигана на средна топлина и разтопете маслото, за да не залепва омлета.

4. Добавете 1/3 от яйцата към тигана, точно преди да са напълно изпечени, добавете 1 от листовете Нори и 1/3 от кашкавала.

5. Оформете омлета, като с помощта на шпатула го навиете и избутате в края на тигана.

6. Повторете стъпка номер 4 и 5 още два пъти.

7. Сервирайте с вашия любим сос.

Забележка: Необходим ви е квадратен тиган за Тамагояки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тоя не знае ли български?
20.02.2024 00:06