Начин на приготвяне
Яйцата се счупват в подходящ съд.
Рибният бульон, солта, захарта, миринът и сакето се смесват в друг съд. Яйцата се прибавят към тях и се разбиват добре.
В подходящ тиган изсипете олиото (японците имат специален тиган, предназначен за омлети, който се нарича котобуки тамагояки, изберете подобен квадратен тиган). Обирайте олиото постепенно с готварска хартия и го разнесете по тигана, след което го отлейте. Препоръчвам да загреете добре тигана си - 180 °C.
Отлейте от сместа си колкото за една порция и внимателно я разнесете по тигана и щом започне да се запържва и да набъбва на места, леко притискайте подутините с клечките, за да остане гладка.
Същевременно очертавайте по стените на тигана, за да не залепне отстрани. След малко започнете да навивате омлета, става много лесно с клечките (хаши).
Щом навиете омлета на рулце, отново оберете излишната мазнина с помощта на кухненската хартия. Оставете готовия омлет в ъгъла, противоположен на Вас, и изсипете още от сместа, като повдигнете готовия омлет, за да я разнесете и под него.
Сега завийте омлетите заедно и повтаряйте процедурата, като не забравяйте винаги да обирате излишното олио.
Когато изсипете и последната доза от сместа за омлета, в самия край на готвенето използвайте дървена дъска (японците имат специална дъска с дръжки отзад, но може да стане и с обикновена кухненска дъска за рязане), за да притиснете добре омлета, притискайки всяка от страните в стените на тигана, за да ги изгладите.
Трябва да получите гладък правоъгълен омлет.