Свински врат ветрило

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
462
2k
833
912
6
11/01/2017
"Търсите нещо лесно за приготвяне, вкусно и ефектно, с което да шашнете гостите си - това е вашето ястие!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 479
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 цяло парче
  • домати - 2 - 3 едри месести
  • кашкавал - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Върху цялото парче месо се правят разрези на 6-8 места, за да се разтвори като ветрило. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.

Слага се да се пече в умерена фурна до полуготовност.

На същия брой парчета, колкото са разрезите върху месото, се нарязват кашкавалът и доматите на по-дебели кръгове.

Слага се във всеки разрез на месото по парче домат и резен кашкавал. Връща се във фурната да се допече.

Гарнира се с печени картофи. За по-интересен вкус може месото да се поръси с малко портокалов сок.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см-9%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар