Свински врат ветрило

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Свински врат ветрило2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Търсите нещо лесно за приготвяне, вкусно и ефектно, с което да шашнете гостите си - това е вашето ястие!"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 цяло парче
  • домати - 2 - 3 едри месести
  • кашкавал - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху цялото парче месо се правят разрези на 6-8 места, за да се разтвори като ветрило. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.

Слага се да се пече свинското в умерена фурна до полуготовност.

На същия брой парчета, колкото са разрезите върху месото, се нарязват кашкавалът и доматите на по-дебели кръгове.

Слага се във всеки разрез на месото по парче домат и резен кашкавал. Връща се във фурната да се допече.

Гарнира се с печени картофи. За по-интересен вкус може месото да се поръси с малко портокалов сок.

Свинският врат ветрило е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: