Суджук от дивеч

Бай СтавриБай СтавриНовак
06/03/2012
"Един съвет Стрийте суджука от всички, защото ще се изяде, още преди да се изсуши докрай "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 377
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • месо - 2 кг от сърна
  • сланина - 1 кг
  • сол - 120 г
  • черен пипер - 15 г счукан
  • селитра - 5 г
  • захар - 20 г пудра
  • червен пипер - 3 г
  • карантия - свински черва за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината.

Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта.

Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно.

Отделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко.

Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.

Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.

Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Калинов
Калинов
15.12.2016 12:22
Като гледам от кога е рецептата тогава все още лова на сърни беше забранен от закона и се налагаше глоба до 10 000 лв
1
0
az
az
09.12.2013 23:34
ти си луд
0
2
белин
белин
07.10.2013 14:20
абе народе има ли още сърни в бг
0
1
SS
SS
16.03.2014 18:30
има има
2
1