Суджук от дивеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Суджук от дивеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Един съвет Стрийте суджука от всички, защото ще се изяде, още преди да се изсуши докрай"

Необходими Продукти

  • месо - 2 кг от сърна
  • сланина - 1 кг
  • сол - 120 г
  • черен пипер - 15 г счукан
  • селитра - 5 г
  • захар - 20 г пудра
  • червен пипер - 3 г
  • карантия - свински черва за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината.

Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта.

Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно.

Отделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко.

Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.

Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.

Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Снимката не е актуална сърната е почти черно месо аз много суджук от сърни правя, същата рецепта без свинско месо не мога да се прежаля да смеся сърна с свиня. Доволен съм..по сух е но е много добър.
04.02.2023 08:56
Калинов
Калинов
Като гледам от кога е рецептата тогава все още лова на сърни беше забранен от закона и се налагаше глоба до 10 000 лв
15.12.2016 12:22
1
az
az
ти си луд
09.12.2013 23:34
2
белин
белин
абе народе има ли още сърни в бг
07.10.2013 14:20
1
1
Покажи всички подкоментари