Пилешки пържоли с гъби и кашкавал

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39573402
12/01/2017
"Когато ви омръзне от обикновените пържоли, опитайте нашите неустоимо ароматни пържоли с гъби и кашкавал "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 085
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 4 от бут
  • гъби - 800 г
  • червен лук - 1 глава
  • кашкавал - 200 г
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
  • За овкусяване на пържолите
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • розмарин - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за овкусяване на гъбите
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От подправките за овкусяване на пържолите се приготвя кашичка.

Пържолите се намазват с нея и се оставят за час да се овкусат.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът - на полумесеци, овкусяват се с подправките и се прехвърлят в намаслена тава.

Върху гъбите се подреждат пържолите, поливат се с виното.

Ястието се пече около час на 180 градуса.

Върху пилешките пържоли се слага резен кашкавал и се оставя да се разтопи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар