Начин на приготвяне
Затопляме газираната вода и разтваряме в нея прясната мая. Добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме за 10 минути да се активизира маята.
Към сместа прибавяме зехтина и пресятото брашно. Омесваме меко тесто, което намазваме със зехтин и оставяме да почине за 2-3 часа.
В намаслена тава разтягаме втасалото тесто, като с пръсти притискаме краищата, за да се получи коричка.
В купа разбъркваме доматеното пюре, домашната лютеница и кетчупа. Намазваме от горе тестото. Поръсваме с нарязани на кубчета салам, царевица, настъргано сирене и маслини.
Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна. След като почти е опечена пицата ни, я изваждаме и поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме обратно във фурната до запичането на кашкавала.
Готовата домашна пица поръсваме с чубрица.
Добър апетит!