Много ароматен домашен суджук

12/01/2017
Eleonora
отEleonoraНовак1523
"Толкова е ароматен - че трудно ще го опазите от нахални гладни гости "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 925
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1.2 кг
  • телешка плешка - 800 г
  • сол - 40 г
  • копърово семе - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • мащерка - 1 ч. л.
  • кимион - 1 ч. л.
  • кориандър - 1/2 ч. л.
  • сух чесън - 1/2 ч. л.
  • сух лук - 1/2 ч. л.
  • бахар - 1/2 ч. л.
  • сумак - 1/2 ч. л.
  • свински черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месата се нарязват на едри кубчета. В съд се смесват подправките и солта. Месото се поръсва с подправките. Разбърква се много добре и се оставя да преседи най- малко 2 часа.

След това се смила с машинка на два пъти – първо с по-голяма решетка и после с по-малка.

Червата се заливат със студена вода и се оставят така за около 20 минути. След това се пълнят с месото, оформят се суджуци и се слагат да съхнат на хладно и проветриво място поне 3 седмици.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар