Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Домашен суджук с 2 вида месо

Домашен суджук с 2 вида месо

Домашен суджук с 2 вида месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"За вкусен суджук - изберете качествено месо. За великолепен суджук - съберете край масата цялото семейство и му се насладете заедно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг.
  • телешко месо - 800 г
  • сол - 40 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кориандър - по желание
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на прах
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се минава през машинка за кайма.

Обърква се с подправките и добре се омесва. Свински черва се слагат на машинката.

Може да свиете суджука на подкова или да го направите като обикновена наденица.

Ако е като подкова, се мачка всеки ден, слага се да съхне на проветриво място за 2-3 седмици, след това е готово за ядене.

Домашният суджук с 2 вида месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: