Начин на приготвяне
Плънка:
Измиваме и почистваме двата стръка праз, като ги нарязваме на не много ситно. Запържваме ги, докато леко омекнат, прибавяме сол на вкус, черен пипер и червен пипер. Веднага след това прибавяме брашното, размито с 1/2 ч. чаша вода, и разбъркваме добре. След като поври за около 5 минутки, плънката е вече готова и я отнемаме от котлона.
Тесто:
Месим средно меко тесто и след като то втаса, го разделяме на две равни части. И двете парчета от тестото разточваме много добре с еднаква ширина. Вземаме една тава, хубаво я намазваме и поставяме едното разточено тесто. Прибавяме цялата плънка с праза и хубаво заравняваме. След това слагаме второто разточено тесто върху плънката. Празеникът се пече в незагрята фурна на 200 градуса.
Коментари