Начин на приготвяне
Намажете агнешкото с 1/2 с.л. от зехтина и 1 скилидка чесън. Овкусете и оставете да се маринова, за около час.
Загрейте останалата част от зехтин в тиган. Сложете вътре лука и останалия чесън, овкусете и пържете около 8 мин. Добавете доматеното пюре, нарязания копър, оцета, бульона и боба, овкусете и оставете да къкри 15 мин или докато по-голямата част от течността се изпари и сосът се сгъсти.
Междувременно загрейте тиган, докато стане горещ. Сложете вътре агнешкото да се изпече от всички страни за около 5 мин. Оставете го настрана, покрито с фолио, за 5 мин, след което го нарежете на едро. Сервирайте агнешкото, поръсено със сиренето и останалия ненарязан копър и с боба, който предварително сте сварили.