Бебешко фрикасе

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Бебешко фрикасе
Снимка: К.Георгиева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Лесна рецепта за бебешка каша, която всички настоящи и бъдещи майки трябва да знаят"

Необходими Продукти

  • сварено месо - около 60 - 70 г
  • бульон - около 400 - 500 мл
  • жълтък - 1 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • олио - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се размива на каша с малко вода.

В подходяща смес се загрява олиото и се добавя брашнената каша. Като се сгъсти малко, се налива малко бульон.

При следващото сгъстяване на соса се добавя пак малко бульон и така на 2-3 пъти се излива бульонът.

Когато се сгъсти сосът, се добавят месото и разбитият с лимонов сок жълтък. Разбърква се.

Оставя се да къкри няколко минути и се сваля от огъня.

Фрикасето се поръсва с пресен магданоз.

Бебешкото фрикасе е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: