Пълнен шаран с орехи и лук

ВеселинаВеселинаНовак83
12/01/2017
"Класическа вкусотия, която лесно може да се превърне в център на празничната Никулденска трапеза"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 217
  • Преглеждания за месеца1905
  • Преглеждания за седмицата1876
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шаран - 1 средно голям
  • лук - 2 бр. глави
  • орехи - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се лукът (до златисто), прибавя се към него ситно нарязаният морков. След като се запържат двете съставки, се прибавят орехите и 1 ч.ч доматен сок, прибавете черен и червен пипер, оставете да покъкри за около 20 мин и бъркайте, докато се сгасти.

Шарана подсолете отвън и отвътре и оставете да се изцеди. След това го напълнете с вече готовата плънка и зашийте.

В намазнена тава поставете шарана и го сложете да се пече в фурна за около 1 час. След това прибавете доматен сок /около 2 консерви от 500 мл/, добавете олио и печете до получаване на гъст сос.

Преди да го извадите, посолете, ако е нужно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар