Божествен лимонов пай

Божествен лимонов пай

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
721
2k
2
13/01/2017
"Рецептата за този пай ни я донесе един ангел, защо си мислите, че го наричаме божествен?"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 028
  • Преглеждания за месеца2100
  • Преглеждания за седмицата219
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, пудрата захар, студеното масло, яйцето и студената вода се смесват и се замесва тесто. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 15 минути.

Разточва се на кора по-голяма от формата за пая. Разстила се по дъното и стените на формата да покрие добре. Дупчи се с вилица и се пече на 180 градуса за 15 минути.

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се смесят в тенджерка, загряват се и на тънка струйка се добавят разбитите жълтъци и нишесте с малко мляко.

Вари се докато се сгъсти, накрая се добавят сокът и кората на лимона. Кремът се сипва върху подложката и се пече на 180 градуса за 15-20 минути.

Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта на плътен сняг. Сипват се върху крема и паят се връща във фурната за още 10 минути, докато белтъците придобият леко кафяв цвят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар