Зимна луканка

Didi MitevaDidi Miteva
Новак
144414
Зимна луканка
Снимка: Didi Miteva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Всеки сезон с мезетата си, а през зимата най-актуална си остава луканката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 2 кг
  • сланина - 2 кг
  • черен пипер - 3 пакетчета (по 10 г)
  • червен пипер - 20 г
  • кимион - 20 г
  • чубрица - 20 г
  • сол - 120 г
  • праз - 3 стръка
  • карантия - черва, за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца.

Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме да съхнат на проветливо място.

След около 10-15 дни са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: