Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Запеканки»Дробчета с ориз и заливка

Дробчета с ориз и заливка

Дробчета с ориз и заливка
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Да знаете само каква вкусотия се крие под заливката, няма да искате да опитате друго ядене днес"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно 1и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. След това направо в тавата за печене се задушават с малко мазнина и вода. След като омекнат, се прибавя измитият ориз.

Прибавя се около половин чаша топла вода. Ястието се разбърква от време на време. Поръсва се сол и черен пипер на вкус. Щом оризът набъбне, се нареждат дробчетата.

Предварително дробчетата се накисват във вода за да се отмие от тях останалата кръв. Долива се още около чаша и половина топла вода. Ястието се слага във фурна и се пече на 200 градуса докато се опече ориза.

През това време се приготвя заливка като се разбива едно яйце. Към него се прибавят една кофичка кисело мляко и лъжица и половина брашно. Сместа се обърква добре. Дробчетата се заливат със заливката и се връщат във фурната. Печенето продължава, докато ястието получи златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: