Начин на приготвяне
Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. След това направо в тавата за печене се задушават с малко мазнина и вода. След като омекнат, се прибавя измитият ориз.
Прибавя се около половин чаша топла вода. Ястието се разбърква от време на време. Поръсва се сол и черен пипер на вкус. Щом оризът набъбне, се нареждат дробчетата.
Предварително дробчетата се накисват във вода за да се отмие от тях останалата кръв. Долива се още около чаша и половина топла вода. Ястието се слага във фурна и се пече на 200 градуса докато се опече ориза.
През това време се приготвя заливка като се разбива едно яйце. Към него се прибавят една кофичка кисело мляко и лъжица и половина брашно. Сместа се обърква добре. Дробчетата се заливат със заливката и се връщат във фурната. Печенето продължава, докато ястието получи златист загар.