Начин на приготвяне
От всички продукти замесвате тесто, което оставяте да втаса около половин час. Разделяте тестото на топчета с големина на ябълка.
Плънката разбърквате много добре, всяко топче разточвате на тънка кора, която намазваме обилно с разтопено масло. Поръсвате от плънката и навивате на точилката.
Събира се от двата края към средата и точилката се изважда. Получените пурички поставяте в намазана с масло тава. По този начин процедирате с останалите топчета тесто.
Намазвате ги обилно с масло и печете за около 30-35 минути на 180 градуса. Когато е готова саралията, се полива с горещия сироп, който се вари, докато се посгъсти (2 и 1/2 ч.ч. вода+лимоновия сок) и се допича около 5 минути, за да поеме сиропа.