Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Боб Чорба»Кремсупа от пасиран боб

Кремсупа от пасиран боб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Кремсупа от пасиран боб1 / 2
07/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава червен
  • моркови - 1 брой
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 60 г краве
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • бекон - за гарниране по желание
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете да се свари, като прибавите и моркова и лука преди да е напълно сварен.

Ако е нужно долейте малко от водата на сварения боб и пасирайте всичко, като добавите и подправките.

Отделно разбийте с тел сметаната с млякото и внимателно при непрекъснато бъркане добавете към пасираната смес.

Накрая объркайте и с кравето масло. Поднесете купичка от кремсупата с боб с малко запържен бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: