Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз на Фурна»Скумрия с ориз и моркови на фурна

Скумрия с ориз и моркови на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Скумрия с ориз и моркови на фурна
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Риба с ориз на фурна - обещаваме, че е много по-вкусно, отколкото може да предположите"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил - сушен
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибите и измиваме добре. Моркова белим, измиваме и нарязваме на ситни кубчета. Лука настъргваме или нарязваме на дребно.

В олиото и половин чаша вода слагаме моркова и лука да се задушават. Като изври половината течност, прибавяме измития ориз. Подправяме със сол, черен пипер и сушен девесил на вкус. Разбъркваме няколко пъти и наливаме две чаени чаши топла вода. Готвим, докато оризът поеме водата.

Пресипваме ориза и зеленчуците в подходяща тавичка и отгоре подреждаме рибите, нарязани на половинки по дължина. Посоляваме всяка порция риба.

Подправяме с черен пипер на вкус и поливаме със сок от лимон. Наливаме струйка олио. Прибавяме половина чаша вода и печем скумрията в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: