Начин на приготвяне
Поставяме в тавичка измитото и нарязано на порции агнешко месо.
Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер на вкус. Добавяме нарязания на ситро зелен лук и джоджен.
Поливаме месото с олио и слагаме малко олио и краве масло. Наливаме вода. Завиваме с фолио за печене и печем до полуготовност.
Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата, дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме на ситно.
В тенджера с олио и малко краве масло запържваме зеления лук и добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза да се запържи и добавяме 1/2 ч.ч вода.
Изваждаме от фурната тавата с месото, махаме фолиото и прехвърляме дроб сармата в тавата с месото, като внимателно подреждаме плънката с ориз между агнешкото месо.
Наливаме вода и запичаме агнешкото до готовност.
Агнешкото печено с дроб сарма е готово.