Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Добавете един по един жълтъците и продължете да разбивате. След това прибавете пресятото брашно, нишесте, бакпулвер и ванилия.
Замесете гладко тесто, завийте във фолио и оставете за 1 час в хладилника.
Разточете на кора и изрежете малки кръгчета (3-4 см). Подредете ги тава, застлана с хартия за печене. Печете на 170 градуса около 8-10 минути (не ги препичайте). Извадете и оставете да се охладят.
Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете захарта на тънка струя и продължете да разбивате до твърди връхчета. Накрая добавете ванилията.
Изсипете сместа в пош с малък звездовиден накрайник (може и друг по ваш избор).
Шприцовайте розички върху бисквитките. Върнете обратно във фурната на 170 градуса около 10 минути.
Извадете и оставете да се охладят.
Слепете сладките две по две с течен шоколад.
Маслените сладки с целувки и шоколад са готови.