Начин на приготвяне
В чаша с хладка вода изсипваме един желатин, разбъркваме го с лъжица и оставяме да набъбне за пет минути. В купа с гореща вода поставяме чашата с желатина и разбъркваме, докато се разтвори.
След това подготвяме кафе 400 мл, прибавяме захар на вкус. Докато е още топло, изсипваме разтворения желатин, като разбъркваме добре, и го разпределяме в четири стъклени чаши.
Поставяме ги в хладилник за 1 час. След като измине времето за стягане, се разтваря и вторият желатин по същия начин.
Загряваме 400 мл прясно мляко, подслаждаме го, прибавяме ванилия и разтворения желатин. Разбъркваме добре и оставяме млякото да се охлади.
Когато вече е изстинало млякото, го разпределяме в чашите с желираното кафе.
След което се поставят отново в хладилник за още 1 час.
Сервира се с парченце шоколад.