Лодка от кайма с вкусна плънка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
14/01/2017
"Една лодка от кайма, която ще ви понесе на вълните на удовлетворението "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 135
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в подходяща купа. Добавя се ситно нарязан лук, чуква се яйцето, изсипва се галетата, посолява се на вкус, овкусява се с черен пипер и кимион. Всичкото това се омесва много добре и се оставя да почине за 10 минути.

В подходяща правоъгълна тавичка /средна/ се изсипва каймата. С ръце се притиска към дъното и стените на тавата.

Каймата трябва да покрие всички страни на тавата със слой от половин сантиметър. След това се подреждат слайсовете бекон.

Намазва се обилно с крема сирене и се покрива със слайс кашкавал. Отгоре се чукват внимателно яйцата.

Пече се във фурна на 180 градуса за 1 час. След като бъде готова, се поръсва с червен пипер.

Като поизстине малко, се разрязва и се сервира.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар