Начин на приготвяне
Каймата се слага в подходяща купа. Добавя се ситно нарязан лук, чуква се яйцето, изсипва се галетата, посолява се на вкус, овкусява се с черен пипер и кимион. Всичкото това се омесва много добре и се оставя да почине за 10 минути.
В подходяща правоъгълна тавичка /средна/ се изсипва каймата. С ръце се притиска към дъното и стените на тавата.
Каймата трябва да покрие всички страни на тавата със слой от половин сантиметър. След това се подреждат слайсовете бекон.
Намазва се обилно с крема сирене и се покрива със слайс кашкавал. Отгоре се чукват внимателно яйцата.
Пече се във фурна на 180 градуса за 1 час. След като бъде готова, се поръсва с червен пипер.
Като поизстине малко, се разрязва и се сервира.