Начин на приготвяне
Първо правим соса от продуктите, посочени по-горе.
Обелените и измити картофи поставяме в тенджера с подсолена вода и варим, докато омекнат добре.
Прецеждаме от водата и оставяме да изстинат добре. Нарязваме ги на по-големи кубчета, поръсваме ги с сол и черен пипер на вкус.
Бавно и внимателно разбъркваме, за да не развалим тяхната форма. Поставяме картофите в чинията (купата), в която ще ги сервираме. Нареждаме яйцата отгоре, нарязани на филийки хоризонтално, и леко ги поръсваме със сол.
Между филийките яйца разпределяме приготвените морковите по корейски. Поливаме със соса.
Отгоре разпръскано подреждаме киселите краставички, нарязани на тънки кръгчета, и шунката, нарязана на малки кубчета.
Накрая поръсваме картофената салата с нарязаните на ситно перца от пресен лук. Картофената салата с яйца, шунка и майонезен сос е готова.