Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Пържени охлювчета с лимонов аромат

Пържени охлювчета с лимонов аромат

Пържени охлювчета с лимонов аромат
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Как така най-вкусните неща в живота все са пържени?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 350 - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол - 1 голяма щипка
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • суха мая - 1 равна ч.л. за хляб
  • за поръсване
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лимони - кора от половин лимон
  • сок - от половин лимон
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме пресято брашно и смесваме с бакпулвера и сухата мая.

В отделен съд се разбиват яйцата с олиото, захарта, солта и ракията. Смесват се всички продукти и се замесва меко тесто. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме за 30 минути да втаса на топло.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора. От двата края се изрязват ленти, за да се изравни, нарязват се на парчета, в средата се прави разрез и се промушва отдолу нагоре.

Поръсва се правоъгълната кора с кафява захар и леко се притиска към тестото. Отгоре се настъргва кора от добре измит половин лимон и се наръсва със сока му. Навива се на руло и се нарязва на 1 см охлювчета.

Загрява се олио и пържим на умерена температура от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка и се поръсват с пудра захар.

Пържените охлювчета с лимонов аромат са вкусни по всяко време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: