Начин на приготвяне
В купа сипваме пресято брашно и смесваме с бакпулвера и сухата мая.
В отделен съд се разбиват яйцата с олиото, захарта, солта и ракията. Смесват се всички продукти и се замесва меко тесто. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме за 30 минути да втаса на топло.
Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора. От двата края се изрязват ленти, за да се изравни, нарязват се на парчета, в средата се прави разрез и се промушва отдолу нагоре.
Поръсва се правоъгълната кора с кафява захар и леко се притиска към тестото. Отгоре се настъргва кора от добре измит половин лимон и се наръсва със сока му. Навива се на руло и се нарязва на 1 см охлювчета.
Загрява се олио и пържим на умерена температура от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка и се поръсват с пудра захар.
Пържените охлювчета с лимонов аромат са вкусни по всяко време!