Бадемова халва

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
563
251
331
3
14/12/2019
"Такъв десерт не сте опитвали досега. Опитайте и дайте по един лайк за майстора!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 895
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме 350 г сурови бадеми, за предпочитане е да са обелени. С помощта на чопър или друг подходящ уред ги мелим.

Слагаме захарта в тенджера с около 5 лъжици вода и я оставяме да се разтопи. Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме добре.

Оставяме сместа да си поври, но слаб огън за около 5 минутки, като не спираме да разбъркваме.

Сваляме от огъня и оставяме да се охлади и изсипваме в малки формички.

Покриваме с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за няколко часа да се охлади добре. След това халвата е готова за консумация.

Бадемовата халва е много вкусен десерт опитайте.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар