Бадемова халва

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
141
31
3
14/01/2017
"Такъв десерт не сте опитвали досега. Опитайте и дайте по един лайк за майстора!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 643
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме 350 г сурови бадеми, за предпочитане е да са обелени. С помощта на чопър или друг подходящ уред ги мелим.

Слагаме захарта в тенжера с около 5 лъжици вода и я оставяме да се разтопи. Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме добре. Оставяме сместа да си поври, но слаб огън за около 5 минутки, като не спираме да разбъркваме.

Сваляме от огъня и оставяме да се охлади и изсипваме в малки формички.

Покриваме с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за няколко часа да се хлади добре. След това е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар