Яйчен пудинг с яйчен сос

Росица КрасимироваРосица КрасимироваПомощник Готвач11923583
14/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 5 с.л. захар.

Останалата захар се карамелизира и се изсипва във форма за кекс. Отгоре се намазват белтъците и се пекат на водна баня 1-1/2 часа в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Жълтъците се разбиват със захарта за соса на водна баня, така че захарта да не се разтопи. Виното се прибавя постепенно, докато се получи средно гъст сос.

Изпеченият десерт се обръща в чиния и се нарязва на парчета. Поднася се полят със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар