Печен свински джолан с оризова салата

14/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Знаете как е - всеки вкусен джолан да си знае салатата, а тази е страхотна Опитайте и ще ни благодарите "
Приготвяне60 мин.
Готвене250 мин.
Общо310 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 098
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се поставя в дълбока тенджера и заливаме до средата с вода. Добавят се дафинови листа, бахар, черен пипер и сол. Вари се на умерен огън до полуготовност и се изважда.

Поставя се в тава върху хартия за печене, поръсваме малко сол, млян черен пипер и червен пипер. Поливаме с олио и с ръце се намазва цялото джоланче. Печем в загрята фурна 180 градуса за 1 час и половина до златиста коричка.

Накисва се от вечерта кафяв ориз и на другия ден се вари в подсолена вода. Пет минути преди да е готов, се добавят розички броколи. Снема се от котлона и се отцежда.

Сипва се в купа, добавяме нарязани кисели краставички и отцедена царевица. Овкусява се със сол, черен пипер, зехтин, оцет. Разбърква се добре.

Сервираме джолана нарязан на филии с оризова салата и резени лимон.

Уникален вкус с чаша вино! подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светла Ахпазова
Разкошен е джоланът ! Ухае ми пред екрана !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв