Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с пилешко филе

Гювечета с пилешко филе

Гювечета с пилешко филе
Снимка: Пламена Тодорова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Малко филе и каквото е останало в хладилника и ще видите каква вкусотия ще ви приготвим"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • маслини - 10 без костилка
  • червени чушки - 3 печени
  • лук - 1/2 глава
  • сирене - 4 плочки около 200 г
  • домати - 300 мл консерва пасирани + 1 к.л. захар
  • яйца - 4 бр.
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето, картофите, печените чушки, маслините, моркова и лука на кубчета.

Запържете филето в тиган с малко олио, добавете лука и моркова, оставете да омекне лука. След това добавете маслините и чушките. После добавете и картофите, оставете да се запържат за 5-6 мин.

Получената смес разпределете в 4 глинени гювечета. Отгоре разпределете пасираните домати с 1 к. л. захар. Отгоре сложете плочките сирене. Захлупете с капачетата и печете 90 мин на 200 градуса.

След това извадете гювечетата и чукнете по едно яйце, захлупете и печете още 7-8 мин. Поднесете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: