Начин на приготвяне
Разтваряме захарта и маята във водата. Киселото мляко разбиваме с яйцата, като оставим единия от жълтъците. Добавяме олиото и солта и след това ги прибавяме към маята.
Пресятото брашно го прибавяме постепенно, като трябва да замесим меко тесто, което не трябва да се залепва по ръцете ни. Слагаме го в купа и оставяме да престои 15 мин.
След като е готово, го разделяме на 3 равни части и всяка разточваме, като дебелината им трябва да е 2 см.
След като е разточена първата част, я преместваме настрани, за да не ни пречи да разточим другите и я мажем с разтопеното масло.
Разточваме и втората и я слагаме върху първата, като и нея я мажем с масло. Третата, като я разточим, я слагаме най-отгоре, без да я мажем.
Взимаме ножа и режем на триъгълници, които навиваме на руло. Редим в намаслена тава и след това оставяме да втаса още 30 мин.
След като втаса, намазваме с разбития жълтък и печем в незагрята фурна на 200 градуса до готовност.
Вкусната питка на мама е готова.