Начин на приготвяне
Стъпка 1:
Загряваме млякото, трябва да е хладко. Натрошаваме маята, поръсваме с 3 лъжици брашно и оставяме да втаса.
Стъпка 2:
Правим си кладенче от брашното, по средата слагаме захарта, солта, 4 яйца и 1 белтък. Малко по малко изливаме от маята и замесваме до получаването на не много твърдо тесто. Разделяме го на 3 части и го оставяме да втаса (около 40 мин)
Стъпка 3:
Разточваме първата топка от тестото до дебелина около сантиметър, намазваме я с част от маслото и поръсваме сирене.
Правим същото и с останалото тесто, като слагаме листите един върху друг.
Завиваме на руло и подреждаме в тава, предварително намаслена. Отново трябва да втаса около 40 - 50 мин.
Намазваме с останалия ни жълтък и печем на предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.