Гевречета със сусам или мак

15/01/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор360363641
"Десет гевречета за десет юначетар а точната рецепта ще намерите само при нас "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесваме маята, захарта и малко брашно. Прибавяме затоплено млякото и оставяме да шупне. В купа пресяваме брашното със солта;

2. Към брашното прибавяме яйцето, олиото и маята;

3. Месим гладко тесто. Оставяме да втаса около час. След това премесваме и режим тестото на 2;

4. Оформяме 2 дълги фитила. Нарязваме ги на равни части - около 10 броя;

5. Оформяме парчетата тесто на топчета и разделяме на два. Оформяме фитилчета.

6. Сплитаме ги заедно. Завиваме на геврек.

7. Гевречетата се нареждат в тава. Намазват се с разбитото яйце. Поръсват се със сусам или мак.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар