Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с мак и сусам

Хляб с мак и сусам

VelikaVelika
Новак
1102
Хляб с мак и сусам
Снимка: Velika
1 / 3
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Домашен хляб с мак и сусам - невероятен е"

Необходими Продукти

  • брашно - 520 г пшенично
  • суха мая - 10 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 280 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • За измесване
  • краве масло - 50 г
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • микс от семена - 1 с.л. сусам, лен и мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме хладкото прясно мляко, яйцата, маята, солта, захарта и олиото.

Заместване меко тесто от изброените продукти.

Оставяме да втаса.

Премесваме тестото с разтопеното масло, докато поеме половината.

Разточваме, намазваме с масло, навиваме на руло.

Завиваме със стреч фолио и оставяме да втаса хлябът.

Намазваме с жълтъка и поръсваме със семената.

Изпичаме хляба на 175 градуса до готовност.

Готовия хляб с мак и сусам е идеален за студени сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: